Poedercoating

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een proces waarbij onderdelen en oppervlakten van metaal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Voordat de producten kunnen worden voorzien van een coating, dienen ze eerst te worden schoongemaakt en ontvet. Dit is belangrijk omdat de coating optimaal moet hechten.

Poedercoaten en thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een uitstekende toepassing voor duurzaam beschermen van staal. Bij thermisch verzinken is staal beschermd tegen corrosie. Er komt een beschermende laag op het metaal. Ook als de beschermlaag wordt doorbroken, beschermt het zink het metaal nog wel.

Thermisch verzinkt staal krijgt ook iedere gewenste uitstraling met poedercoaten. De mogelijkheden op estetisch gebied zijn eindeloos. Iedere gewenste kleur en tal van afwerkingen zijn mogelijk. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor de afwerking van de producten met poedercoating als estetische aanvulling op het thermisch verzinken.

Vrijwel alle soorten staal zijn geschikt om af te werken met poedercoating:

  • blank staal
  • zendzimir verzinkt staal
  • zincor plaatstaal
  • thermisch verzinkt
  • gestraald staal
  • alle soorten gietstukken

Wij zijn gespecialiseerd in poedercoating van alle soorten metaal. Wij weten als geen ander wat er allemaal mogelijk is met poedercoating. Poedercoating is een uitstekende keuze voor bescherming van metaal.

Na bewerking met poedercoating is het materiaal krasvast en vochtresistent. En poedercoating heeft vele toepassingen. Het is een elektrostatische toepassing voor staal, verzinkt stal, roestvrijstaal en aluminium.

ALLE PRODUCTEN

Alle RAL-kleuren zijn mogelijk

Poedercoat aanbrengen kan in iedere gewenste kleur. Daarnaast zijn er afwerkingsmogelijkheden die het product een extra uitstraling kunnen geven. U kunt hierbij denken aan mat of glanzend coaten of het aanbrengen van een metal-look. Poedercoaten biedt veel voordelen als het gaat om duurzaamheid in combinatie met uitstraling.

Poedercoaten gebeurt op basis van RAL-kleuren. Deze kleuren zijn centraal bepaald en over de hele wereld het zelfde. Als u dus een RAL-kleur kiest, worden uw producten ook exact zo. en daarin zijn ook nog veel variaties beschikbaar: mat, glossy, maar ook metallook of structuur… Enfin u begrijpt: de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Bekijk hier voorbeelden van RAL-kleuren

Business to business

Heeft u een metaalbedrijf en wilt u mogelijk iets door ons laten poedercoaten?

Wij kunnen ons voorstellen dat u niet alles weet van poedercoaten. Uw specialisme is immers de metaalbewerking. Ons nummer is 020-6533036.

Ook als u twijfelt of poedercoaten een geschikte oplossing is, kunt gerust bellen of Leest u hier meer over wat poedercoaten is.

We staan u met raad-en-daad terzijde en kunnen u ook een duidelijke calculatie bieden als u een all-in prijs voor uw klant wilt berekenen. Ons nummer is 020-6533036.

 

Advisering en begeleiding

Lasbedrijf van Vliet herkent twee soort klanten. De ene groep bestaat uit specialisten uit de branche die heel veel van de mogelijkheden rond poedercoating weten. De andere groep zijn klanten die weten wat ze willen, maar nog niet precies hoe.

Op ieder niveau helpen we onze klanten door mee te denken over het gehele proces rond poedercoating, van voorbehandeling tot finish. Vaak kunnen kleine en weinig kostbare aanpassingen in een product tot een efficiënter, sneller en daardoor voordeliger productieproces leiden.

Fulfilment

Wij kunnen het volledige productieproces en afleverproces voor u organiseren. In plaats van allerlei marktpartijen werkt u met één partij die verantwoordelijk is voor al het werk.

Poedercoating en het milieu

Poedercoaten is erg milieuvriendelijk, omdat er geen schadelijke resten en afval achterblijft. Daarnaast zijn er geen gevaarlijke dampen. Bovendien is overtollig poeder goed her te gebruiken.

Wat betekent poedercoaten voor de mensen die ermee werken? Poedercoaten is veilig in gebruik. Medewerkers van Lasbedrijf van Vliet lopen geen enkel risico. Dat is een fikse verbetering met natlakken (spuiten in een cabine) en andere soorten van bescherming van metaal.

Metaal spuiten

Op het moment dat we staal spuiten of metaal spuiten, wordt er ter voorbereiding afgeplakt. Metaal wordt namelijk bespoten met een verfsoort die zeer lastig te verwijderen is, namelijk: Spack.

Structuur en kleur

Spack is een verfproduct dat in twee lagen dient aangebracht te worden. De eerste laag Spack aanbrengen zorgt ervoor dat alle oneffenheden weg worden gewerkt. De tweede laag dat de Spack wordt aangebracht geef je structuur aan het metaal, dit kan echter wel pas wanneer de eerste laag volledig gedroogd is.

Door middel van verschillende technieken kun je verschillende structuren aan het product aan laten brengen, bijvoorbeeld een grove of een fijne korrel. Verder is het bij dit product ook nog eens mogelijk om te kiezen tussen meer dan 800 RAL-kleuren. Indien nodig kunt u er dus voor kiezen om het product wat te personaliseren.

NEEM CONTACT OP